Ovakav način pohovanja ribe još niste videli! Ispašće vam najhrskavija do sada, idealan je
Riba, Foto: Roman Razgoev / Alamy / Alamy / Profimedia

idealna

Ovakav način pohovanja ribe još niste videli! Ispašće vam najhrskavija do sada, idealan je

U nastavku poročitajte idealan recept za prženu i pohovanu ribu.

Objavljeno: 08:19h

Riba je u ovo periodu nezaobilazna na trpezi, a najvažnija stvar je dobra smesa za pohovanje.

U nastavku poročitajte idealan recept za prženu i pohovanu ribu.

Sastojci

Riba
Ribafoto: Printscreen/Youtube/njamfood6704

500 g fileta oslića

5 kašika kukuruznog brašna

2 jaja

100 g prezli

so

biber

Priprema

Prvo odaberite tepsiju u kojoj ćete peći ribu i obložite je papirom za pečenje. Filete ribe, u ovom slučaju oslića, izvadite na zamrzivača i pustite da se malo odledi, ali ne skroz jer nećete onda moći lepo da isečete na komade. Dakle, poluodleđenu ribu isecite na komade željene veličine i prvo uvaljajte u tanjir sa brašnom, pa u umućena jaja i na kraju u tanjir sa prezlama. Slobodno možete odmah ponoviti postupak kako bi se svi sastojci bolje "zalepili" na ribu.

Pažljivo komade ribe ređajte na pleh i, ukoliko želite istančaniji ukus, stavite po komadić putera na svaki komad ribe za veću hrskavost.

Pecite na 200 stepeni oko 5 minuta, a onda još oko 15 na 180 stepeni sve dok komadi ribe ne dobiju zlatnu boju. Možete je poslužiti uz krompir salatu ili nešto čak i mrsno, pošto je ovo priprema ribe sa mrsnim sastojcima.

PRIJATNO!

Error in getting video.

04:44

AUTO INDUSTRIJA NEMAČKE PROPALA, A SLEDI POZIV ZA ZAPOSLENJE 680 HILJADA LJUDI U ISTOJ?! Umesto masovnih otkaza, nove šanse - odakle će sve primati radnu snagu?

(Espreso/ona.telegraf/prenela PV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.